TDM közgyűlés

Idei első közgyűlését tartotta az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület. A találkozón az egyesület 2010. évi munkájáról valamint idei terveiről fogadtak el beszámolókat a jelenlévők.

Idén januárban indítottak programot az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület fejlesztésére, melynek célja, hogy a térség turisztikai kínálatát minél szélesebb körben ismertessék meg. Az ülésen elhangzott: a turisták tájékoztatása érdekében úgynevezett “touch info” pontokat alakítanak ki a településeken, az idegenforgalmi szakemberek munkáját a jövőben mobil információs eszközök segítik. Elkezdődött a térségi arculat és honlap megtervezése, valamint a középtávú marketingstratégia végrehajtása. A projektben résztvevők informatikai és ügyviteli ismereteinek bővítését oktatási program segíti.
A közgyűlésen problémaként merült fel, hogy a tagok elmulasztják befizetni a fejlesztési, működési hozzájárulás összegét, amely akadályozza a szervezet hatékony működését. A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy az új felügyelő bizottsági tagokat egy későbbi időpontban választják majd meg.