Csörgőlabda

Az elmúlt hétvégén meghívásos csörgőlabda tornát, Barátság Kupát szervezett az egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete, melyre hat egyesület fogadta el a meghívást. A tornát veretlenül a fővárosi Vak Diákok Sportegyesülete nyerte, az egriek egy győzelemmel az ötödikek lettek.

A bajnokságon kívül is szükség van a megmérettetésekre a csörgőlabdázóknál. A Barátság Kupára öt egyesület és a női válogatott fogadta el a meghívást. A mérkőzéseket a bajnoki meccseknek is helyet adó Angolkisasszonyok tornatermében játszották. Április elején a látássérültek törökországi világjátékán a magyar férfi válogatott mellett az először induló női csapat is szerepelt. A nők a 12., míg a férfiak a 11. helyen zártak. A férfi válogatottak közül Száraz Bálint klubcsapatával, míg a nők a válogatottal (Szakony Katalin, Tóthné Kis Orosz Mária, Lakatos Mirella, Kovács Judit, Kovács Éva) indultak ezen az egri versenyen.
A tornát veretlenül a fővárosi Vak Diákok Sportegyesülete nyerte, a szintén budapesti Wesselényi és a Gyengénlátó Diákok SE előtt. A döntőnek is beillő Vak Diákok SE – Wesselényi mérkőzést 10-8-ra nyerte a VDSE. A rangos megmérettetésekre készülő magyar női válogatott – soraiban az egri VGYSE elnökével, Tóthné Kiss Orosz Máriával – a negyedik lett, legyőzve az Eger és a Nyíregyháza csapatait.
Az egriek, a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete egy győzelemmel az ötödik helyen zárt.

Barátság Kupa
1. Vak Diákok SE Bp. 15 pont
2. Wesselényi SE Bp. 12 pont
3. Gyengénlátó Diákok SE Bp. 9 pont
4. Magyar női válogatott 6 pont
5. Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete Eger 3 pont
6. Nyíregyháza 0 pont