Uniós tanterem a Balassiban

Uniós tantermet avattak az egri Balassi Bálint Tagiskolában. A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont munkatársain kívül a tagországok magyarországi nagykövetségeitől kapták a balassisok a legtöbb segítséget.

A tanterem avatást hosszabb előkészítő folyamat előzte meg, ami majdnem a teljes tanévet átívelte. Kiállítás és közös gyűjtőmunka segítette a diákok munkáját az unió egy-egy tagországának minél jobb megismerésében. Az unió tagországainak magyarországi nagykövetségei nagyon sok anyagot bocsátottak a diákok rendelkezésére.
Gyerekek, tanárok, szülők, az iskola technikai dolgozói, barátok segítettek az anyag összegyűjtésében és rendszerezésében. A tanterem átadón előadott műsor és az aulában látható kis kiállítás is azt mutatta, hogy sokféle ismerettel rendelkeznek a közel 500 millió embert magába foglaló Európai Unióról.
Heves megyében 2000-ben, Boconádon adták át az első Európa tantermet. Az egri Balassi 32. intézményként csatlakozott az Uniós tanteremmel rendelkező iskolák sorához.