Triatlon előzetes

Szombaton délelőtt általános és középiskolás aquatlon bajnokságot, délután pedig országos egyetemi és főiskolai triatlon bajokságot rendeznek Egerben. Az ország minden részéből érkeznek sportolók ezekre a versenyekre. Az úszás helyszíne a strand, a kerékpáros útvonalat a Deák Ferenc és a Hadnagy úton jelölték ki, a futást pedig az Érsekkertben teljesíthetik a versenyzők.

Szombaton több versenyre is nevezhetnek az érdeklődők: aquatlon és triatlon egyéni bajnokság és Amatőr Kupa futam, TRIATLON Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság, a felnőtt férfi futam egyben Zombori József Emlékverseny is. Délelőtt nyílt aqatlon bajnokság lesz általános és középiskolásoknak. Itt az úszás és a futás szerepel a programban. Aki délután legyőzi az Agria KTK váltóját, 30 ezer forinttal lesz gazdagabb.
Péntekig a különböző versenyekre már több mint 200 előnevezés érkezett az ország minden tájáról. A Deák Ferenc és a Hadnagy úton a kerékpáros versenyszám ideje alatt délután kettőtől teljes útzár lesz.