Tenisz CSB

Az Egri Korona Borház-Érsekkert Tenisz Klub idén is indít csapatot a harmadosztályban. A zömében fiatalokból álló együttes eddig három mérkőzést játszott, ebből kettőt az elmúlt hétvégén.

A bajnoki kezdés egyelőre a tavalyi évet idézi. Az első három fordulóban még nem sikerült győzni, de ez nem kedvetleníti el a csapat tagjait. A megyei tenisz szövetség elnökére – aki névadó szponzorként is támogatja a Csapatbajnokságban induló együtteset – két fiával együtt játékosként is számíthatnak a klubnál.
A klub legeredményesebb versenyzője az egyes pályán szereplő Farkas Richárd a 14 év alattiak Tízek bajnokságán második lett Zalaegerszegen. Nemzetközi versenyen Kassán legjobb magyarként nyolc közé került.
Farkas a ranglista alapján bekerülhet a magyar U14-es válogatottba, ami június végén a franciaországi Royanban szerepel a korosztályos csapat Európa-bajnokságon, de a további nemzetközi eredményektől függően akár a júliusi egyéni Eb-re is kiutazhat a magyar válogatottal.
A Gyöngyös ellen, egyéniben az első négy pályán nyertek az egriek, viszont párosban fordított a vendégcsapat és így ők nyertek 13-8-ra. A hétvégén ismét dupla forduló: szombaton a Gödöt látják vendégül, vasárnap pedig a Jászapátihoz utaznak az egriek.

Korábban játszották:
Egri Korona Borház-ÉTK – Fót 6-15
Balassagyarmat – Egri Korona Borház-ÉTK 14-7

III. osztályú CSB, E-csoport
Egri Korona Borház-ÉTK – Gyöngy TSC 8-13
Eger, Érsekkert, 2011. május 22.

Egyéni:
Farkas R. – Fricz D. 6-1, 6-1
ifj. Rácz J. – Szabolcsi P. 6-2, 6-2
Nagy M. – Bezzegh Z. 6-1, 6-2
Pócsik B. – dr. Dányi Gy. 6-2, 6-2
Fürjes N. – Fricz Zs. 2-6, 5-7
id. Rácz J. – Asztalos B. 0-6, 2-6
Egyesek után: 8-4

Páros:
Nagy M., ifj. Rácz J – Kisszőllősi Sz. Zs., Fricz 2-6, 5-7
Fürjes, Pócsik – Szabolcsi, dr, Dányi 1-6, 1-6
A harmadik párosra nem tudott kiállni az Eger
Párosok: 0-9