Szakszervezeti tanévzáró

Tanévzáró ünnepséget rendezett a Pedagógusok Szakszervezete. A rendezvényen köszönték meg az önkormányzati vezetőknek és az iskolaigazgatóknak az éves együttműködést, illetve jutalmakat adtak át a szakszervezeti titkároknak.

A közoktatás jelenlegi kilátástalan helyzetében a tanévzáró rendezvény az ünneplésé – mondta köszöntőjében Matúzné Nagy Ildikó, a Pedagógusok Szakszervezete egri elnöke.
Az elmúlt tanévet értékelve Balogh Éva titkár kérdésünkre azt mondta, az elég felemás volt, Egerben rendszeresen kikérték a szakszervezet véleményét döntések előkészítésében, részt vettek az érdekegyeztetéseken, a környező településeken azonban sokkal kedvezőtlenebb a helyzetük.
Balogh Éva hozzátette, a városi közgyűlésen döntenek az óvodák összevonásáról, aminek kapcsán azt remélik, hogy minimális lesz a létszámcsökkentés, azt nagyobb részt meg lehet oldani nyugdíjaztatással.
A szakszervezeti tanévzárón a Benedek Elek Óvoda ovisai, a Farkas Ferenc Zeneiskola és a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola diákjai adtak műsort.