„Mindenki tehetséges valamiben”

Közel 10 millió forintból valósult meg a megye Pedagógiai Szakmai és Közművelődési intézményének az projektje, melynek célja egy tehetségsegítő hálózati együttműködés kialakítása volt. Műhelyfoglalkozásokat, versenyeket, tehetségnapokat, szerveztek, két tehetségdiagnosztikai mérőeszközt is kifejlesztettek. Egy év alatt 90 pedagógust képeztek ki a tehetségek felismerésére.

A megye Pedagógiai Szakmai és Közművelődési intézményének jogelődei, a Pedagógiai Intézet, valamint a Bartakovics Béla Művelődési Központ mindig fontosnak tartotta a tehetséggondozást, azt vallották: „mindenki tehetséges valamiben”. Az intézmény 2010 júniusában indított el egy programot, melynek célja egy tehetségsegítő hálózati együttműködés kialakítása volt. Egy év alatt 90 pedagógust képeztek ki a tehetségek felkutatására, támogatására. Két tehetségdiagnosztikai mérőeszközt dolgoztak ki, tehetségnapokat, versenyeket, műhelyfoglalkozásokat szerveztek.
A zárókonferencián bemutatták a tehetségszűrést és a specializációt segítő mérőeszközöket, a projekt során szerzett tapasztalatokat, a további lehetőségeket, illetve egy tehetséges diák is bemutatkozott. A projekt eredményeit zárótanulmányban jelentetik meg.