Európai Vállalkozási Díj

A legjobb 12 pályázó közé jutott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Vállalkozási Díj 2010 versenyen, amelyen azokat a kezdeményezéseket jutalmazzák, amelyek helyi és regionális szinten támogatják a vállalkozásokat. A kamara teljesítményét 29 ország 399 pályázata közül értékelték kiválónak. A magyar soros uniós elnökség alkalmából a díjakat Budapesten, a Nemzeti Galériában adták át.

Az Európai Bizottság 2005-ben alapította a díjat, amelynek célja a legjobb vállalkozási politikák, gyakorlatok bemutatása, elterjesztése. A versenyen az unió 27 tagállama, valamint Norvégia, Szerbia és Törökország vett részt.
Valamennyi országban nemzeti fordulókon választották ki öt kategóriában, hogy mely pályázatok jutnak az európai döntőbe. Magyarországon az első két helyen a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Hotel Panda Kft. végzett, ezek képviselték hazánkat a nemzetközi mezőnyben.
A budai várban rendezett díjkiosztón a kormány nevében dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára köszöntötte a résztvevőket.
A HKIK a legjobb 12 közé jutott pályázata a vállalkozások energiaköltségeinek csökkentésének lehetőségeit mutatta be.
Abban a kategóriában, amelyben a HKIK is indult, végül a svéd csapat pályázatát találták érdemesnek az Európai Vállalkozási Díjra.