Adósságrendezési bizottság

Megalakult az adósságrendezési bizottság, amely a Heves Megyei Önkormányzatnál elrendelt eljárás lebonyolításában közreműködik. Az első, alakuló ülésen már tárgyaltak az átmeneti költségvetés és az újjászervezési terv elkészítéséhez szükséges teendőkről.

Mint ismeretes egy 2001 óta húzódó ügy miatt adósságrendezési eljárást indított a bíróság a Heves Megyei Önkormányzat ellen, amely nem tudja kifizetni a HVL Invest Kft. által követelt 280 millió forintot.
Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke, illetve az önkormányzat vezetése hétfőn találkozott először az adósságrendezési eljárást végző Mátraholding Zrt. által kijelölt pénzügyi gondnokkal, Sámoly Györggyel, akinek átadtak minden szükséges információt a megye helyzetéről.
A törvény értelmében adósságrendezési bizottságot is fel kellett állítani, amelynek tagjai a közgyűlés elnöke és alelnöke, a pénzügyi bizottság vezetője, a főjegyző és a pénzügyi gondnok.
Az alakuló ülésen arról tárgyaltak, hogy milyen lépések szükségesek az átmeneti költségvetés és az újjászervezési terv előkészítéséhez.