Tornaszoba átadása

Új tornaszobával bővült a Nagyváradi úti Gyermekkert Óvoda. A 18 millió forintos beruházás a fenntartó önkormányzat támogatásának köszönhetően jöhetett létre, a munkálatokkal egy időben elkészült az épület teljes körű akadálymentesítése is.

2010. novemberében kezdődött meg a Nagyváradi úti Gyermekkert Óvoda bővítése. A felújításnak köszönhetően akadálymentesítették az intézményt, így a kerekesszékhez kötött, a gyengén látó és halláskárosult gyerekek és felnőttek is könnyebben közlekednek az intézményben. Az átalakításnak köszönhetően akadálymentes bejáratot, parkolót, mosdót alakítottak ki, korlátliftet szereltek fel, az épületben vezetősávokat festettek fel. Az óvoda kiemelt figyelmet fordít a mozgásfejlesztésre, ezért már évek óta szerettek volna kialakítani egy olyan tornaszobát, amely a lehető leghatékonyabban szolgálja a gyermekek fejlődését, egészségét.
A beruházás ünnepélyes átadásán Habis László polgármester köszöntőjében az ehhez hasonló felújítások szükségességét emelte ki.
A hatvan négyzetméteres tornaszoba idén április 18-án készült el, a helyiségben nyolc bordásfal és egy nagyméretű test-tükör kapott helyet. A tornaszobához egy szertár és egy tágas, fedett terasz is tartozik. Az ünnepség végén a beruházásban résztvevők munkáját és támogatását emléklappal köszönték meg, majd az óvodások műsorával folytatódott a rendezvény.