Bornemissza Kupa

Az egri rendezésű 60. Bornemissza-kupa ökölvívó tornán jól szerepeltek a hazai versenyzők. A junioroknál Könnyű Richárd, míg a serdülőknél Szabó Ádám nem talált legyőzőre. Ezen kívül még két bronzérmet szereztek az Egri Városi Sportiskola versenyzői.

Hatvan év hosszú idő. A Bornemissza kupa az egyik legpatinásabb utánpótlás verseny Magyarországon – idézte fel a kezdeteket a döntők előtti megnyitón Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, aki 1963-66 között ifiként kétszer is nyert Egerben. A nyári, keszthelyi junior Európa-bajnokságnak köszönhetően a színvonal is magas volt, hiszen aki számított, mind itt volt az egri válogatón. 35 egyesület 147 sportolója lépett a három nap során a ringbe. A hazaik, az Egri Városi Sportiskola versenyzői közül, az 50 kg-os Könnyű Richárd a döntőben 3-2-es pontozással verte bajai riválisát.
Ez a győzelem egyben azt is jelenti, hogy súlycsoportjában esélyes az Európa-bajnoki szereplésre.
A juniorok mellett a serdülők is szorítóba léptek. Az 50 kg-os Szabó Ádám 4-1-es pontozással nyerte a döntőt KSI-s ellenfelével szemben. Ők is találkoztak már a diákolimpián, akkor egyhangú pontozással nyert az egri versenyző.
Ádám éves mérlege ezzel kilenc meccs, kilenc győzelem. Ebben a súlycsoportban és korosztályban ő legeredményesebb sportoló.
A két arany mellett még két bronz az egriek mérlege. A serdülők között a 43 kilós Farkas Martin, valamint a 46 kilós Sütő Gábor lett harmadik.