Vidékbajnokság GYVB 99 – itt is bajnok a ZF-Eger!

Az Egri Vízilabda Klub csapatai közül idén három szerzett bajnoki címet. A felnőtt férfi és lány ifjúsági együttes mellett a gyermek vidéki bajnokság 99-es korosztálya is első lett ezen a hétvégén.

Vasárnap ismét bajnokavató volt Egerben, ezúttal a Bárány uszodában. A vízilabda Gyermek Vidéki Bajnokság 99-es születésűeknek kiírt idei küzdelmeit a ZF-Eger korosztályos együttese nyerte. Az utolsó, egri tornán – hasonlóan a korábbi hétvégékhez – minden mérkőzésükön győztek az egri fiatalok. A Szentest 18-0-ra, az Aradot 22-6-ra, a Békéscsabát 19-1-re, majd a komolyabb játékerőt képviselő nagyváradiakat 16-3-ra győzték le. 28 mérkőzés, 28 győzelem, vagyis 100%-os mérleggel lett első Holló Tivadar együttese. A bajnoki érmeket a Nagyvárad elleni meccs után kapták meg a gyerekek.
A csapat 403 gólt lőtt, ebből a bajnokság gólkirálya, Magyar Márton 197-et vállalt. Saját korosztálya mellett még másik három csapatban is játszik.
Holló Tivadar három éve kezdett el dolgozni ezzel a korosztállyal.
A korosztályos válogatottba eddig öten, a kapus Kovács Bulcsú, a gólkirály Magyar Márton, valamint Kürti Dominik, Tomozi Bálint és Czeglédi Nándor kapott meghívót.