Megnyílik az Érseki Palota

Megnyílik a látogatók előtt az Egri Érseki Palota, ezzel Kelet-Közép-Európa egyetlen főpapi palotája lesz, amely egyházi funkciója mellett turisztikai célokat is szolgál. A látogatóközpontot 986 millió forintos uniós támogatással hozzák létre 2013-ra.

A Széchenyi Terv keretében induló beruházás összköltsége 1 milliárd 185 millió forint, amelyhez az uniós támogatás mellett 200 millió önerő társul.
A fő cél az Érseki Palota turisztikai vonzerővé fejlesztése, a főszárny és a díszpark megnyitása az egriek és a turisták előtt. A műemléképület látogatóbarát szolgáltatásokkal, állandó és időszaki kiállításokkal, egyháztörténeti tárlattal várja majd az érdeklődőket, akik a püspöki könyvtárba, a képtárba, a ruhatárba és a kincstárba is bepillanthatnak. Kialakítanak egy Vinotékát is, amely majd a 2012-től megválasztott Az egri érsek borai címet viselő boroknak ad helyet.
A projekt egészen egyedülálló a térségben.
A támogatási szerződés aláírásán dr. a kormányt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselte.
A beruházás építészeti léptékét, a feladat nagyságát jelzi, hogy mintegy 50 mérnök dolgozott a terveken. Az Érseki Palotát 2013-tól látogathatja majd a nagyközönség.