Világharmónia futás Egerben is

Eger is csatlakozott a Világharmónia elnevezésű futáshoz. A világon eddig több, mint 140 országban milliók vettek részt a különleges váltófutásban, azért, hogy erősítsék a nemzetek közötti barátságot. A Dobó térre érkezőket ünnepséggel köszöntötték.

A Világharmónia futás 1987-ben indult el, egy indiai békefilozófus, Sri Chinmoy kezdeményezése alapján. A világon eddig, több, mint 140 országban milliók csatlakoztak a különleges eseményhez. A harmóniát egy fáklya jelképezi, melyet egy nemzetközi futócsapat visz országról országra. A futás a szeretetet, a békét és a nemzetek közötti összetartást hirdeti.
Idén Európában 13 ország kapcsolódik össze, összesen 3000 kilométeres távot teljesítenek a futók. Magyarországon a Bánrévi határátkelőnél kezdődött a futás, ami 8 napig tart. A kezdeményezéshez Eger is csatlakozott.
A különleges esemény mintegy 1500 gyermeket mozgatott meg. A Dobó téren zenés, táncos bemutatók várták a futókat. A futás magyarországi szakasza Szombathelynél ér véget, a lángot innen Ausztriába viszik tovább.