Távhőszolgáltatás

A távhőszolgáltatás aktuális kérdéseiről, a szektor jövőjéről tartottak konferenciát Egerben. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége a háromnapos tanácskozást abból az alkalomból rendezte meg városunkban, hogy az EVAT Zrt. idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

Magyarországon 650 ezer lakásban közel 2 millió embert érint a távhőszolgáltatás jövője. Ezért a távfűtés nemzetgazdasági kérdés, amely csak a versenyképes ár kialakításával lehet sikeres. A távhő árának csökkentéséhez olcsó hőforrásra, a szolgáltatók hatékony működésére valamint a távfűtési rendszer bővítésére lenne szükség-hangzott el Egerben azon a konferencián, melyen a távhőszolgáltatás aktuális kérdéseit vitatták meg a szakemberek. A tanácskozáson kiemelt témaként szerepelt a távhőszolgáltatásról szóló törvény módosítása.
Elhangzott: április 16-tól változott a távhőszolgáltatás árképzése. Amíg a miniszteri rendelet nem jelenik meg, addig a március 31-i díjszabás érvényes.
A rendezvényen Várkonyi György, az Evat Zrt. ügyvezető igazgatója kitüntetést vehetett át a társaság fennállásának 20. évfordulója alkalmából.