Szervezett utazás

Hatszáz főt szállító kiránduló különvonat érkezett a hétvégén Egerbe. A vendégek Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékből érkeztek. A csoportokat szakavatott idegenvezetők kalauzolták a városban.

A Dunántúlról érkezett különvonat szombaton kilenc órakor gördült be az egri vasútállomásra. Pillanatok alatt megtelt a peron a zömében a nyugati határszélről, Rajkáról, Hegyeshalomról, Mosonmagyaróvárról, Lébényből és környékéről érkezett turistákkal. Ők hajnali háromkor keltek. Hozzájuk csatlakoztak még Komáromból is, így az érkezéskor több mint 600 vendéget kellett szétosztani az egyes csoportok között. A tavaszi utazás kiállításon keresték meg az Egyesület Eger Idegenforgalmáért képviselőit az államvasút részéről, mivel sok érdeklődő jelentkezett a májusi egri utazásra.
Az egri látogatás első részében 12 idegenvezető kalauzolása mellett ismerkedhettek a látnivalókkal, majd szabad program keretében önállóan is felfedező útra indultak a vendégek.
Minden korosztály képviseltette magát.
A különvonatok igen népszerűek a hétvégi kirándulók között. A szervezők legközelebb a nyári egri rendezvények idején is szeretnének újabb csoportokat vendégül látni.