Nyár eleji programok

Fit day – Nincs kifogás! Mozgás! címmel rendez programot szombaton a Felsővárosban az Egri Kulturális és Művészeti Központ. A családokat táncos, sportos foglalkozásokkal, ügyességi játékokkal várják.

A Fit day a Felsővárosi Kulturális Programok keretében várja szombaton a mozogni, sportolni vágyókat a megszokott helyszínen, az egykori fényszobor helyén 10-től 14 óráig, ahol szűrővizsgálatokat is végeznek majd.
Az Egri Kulturális és Művészeti Központ közelgő rendezvényeit ismertetve Mészárosné Pusztai Éva igazgató kiemelte a 35 éves Lajtha László Néptáncegyüttes Zeng a lélek című jubileumi műsorát, amelyet május 28-án tartanak a színházban.
Az intézmény idén is megrendezi a hagyományos gyermeknapi majálist az Érsekkertben, amelyen zenés színpadi programok, bemutatók, játszóházak várják a kicsiket. Idén a fókuszban a sport és az egészség lesz, így a gyerekek a megszokottnál is több olyan játékot próbálhatnak ki, amelyek megmozgatják őket.
Június 3. és 5. között ismét Eger ad otthont a Gyermekbábosok Országos fesztiváljának, a megyei döntők után a Forrásban találkoznak hazánk legügyesebb fiatal művészei.
Ugyanezen a hétvégén lesz a Ködellik a Mátra Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citera-zenekari Fesztivál, amelyen 65 hagyományőrző együttes lép színpadra a Dobó téren és a Bartakovics Béla Közösségi Házban.
A tavalyi kihagyás után idén ismét megrendezik a koncertsorozatot a Zenepavilonban, június 21-től keddenként játszanak rock-, jazz- és népzenekarok az Érsekkertben.
Ezen a napon lesz a Zene Európai Ünnepe is, amelyhez idén Eger is kapcsolódik.
A nyáron az Egri Kulturális és Művészeti Központ rendezésében közel 30 különféle tábor közül válogathatnak a gyerekek.