Sütés-főzés Bogácson

Bővelkedett étkekben és programokban az elmúlt hétvége Bogácson. Egyszerre rendezték meg ugyanis a polgármesterek és a szakács tanulók országos szabadtéri főzőversenyét, volt süteménysütő verseny és grillbajnokság. A rendezvényen világrekord is született, hiszen elkészítették a világ legnagyobb cigánykenyerét.

Nagy munkával kezdődött az idei főzőverseny Bogácson. A hétvégén több megmérettetés közül is választhattak a gasztronómia szerelmesei. A szakács tanulók immáron kilencedik alkalommal főzhették le egymást, idén 13 vendéglátós iskola képviseltette magát. Grillezett ételeket és süteményeket készítettek, a szakmai zsűri pedig nemcsak az ízeket, hanem magát a készítés módját is díjazta. Volt olyan csapat, akik lapáton sütötték a palacsintát. A polgármesterek bográcsban csülköt, babgulyást, pacalt is készítettek, negyven település vezetője főzött. A rendezvény fő látványossága az óriás bodak készítő világrekord kísérlet volt. A Karancslapujtőről érkezett Duci csapat mindent beleadott, szám szerint 15 kg lisztet, 9 liter vizet és 3 marék sót, hogy elkészítsék az óriás cigánykenyeret. Végül 1 méter 64 cm átmérőjűre nyújtották a tésztát, megsütötték, és a rekord bejelentése után, gyorsan szét is osztották a kísérlet tárgyát.
A szervezők szerint a bogácsi főzőverseny híres az országban, évről-évre egyre többen vesznek részt a programon.A finom ételek mellett színes kulturális programok, ügyességi versenyek is várták az érdeklődőket a hét végén Bogácson.