Két régiségvásárt is tartanak májusban

Új helyen, a buszpályaudvar környékén tartották a régiségvásárt. A szervezők az ország legnagyobbjává, igazi idegenforgalmi látványossággá szeretnék tenni az egri vásárt.

Hét éve tartanak régiségvásárt Egerben, a kereskedők és az érdeklődők száma az utóbbi néhány hónapban megsokszorozódott. Most is 80-90 árus kínálta az antik tárgyakat, szinte mindent lehetett kapni a porcelántól a képekig; kályhák, bútorok, háztartási eszközök, még kovácsüllő is volt. A kereskedők azt mondják: a vevők értékes műtárgyakat keresnek olcsón. Legolcsóbbak a könyvek, már ötven forintért hozzá lehetett jutni olvasnivalóhoz. Alkudni szinte kötelező.
Az egri régiségvásárt most új helyen tartották. A Bazilikától a Bródy Sándor utcáig több kis sétányon pakoltak ki a kereskedők. A látogatók között tombolákat osztottak szét, régiségeket lehetett nyerni. Idegenforgalmi látványossággá szeretnék tenni a vásárt a szervezők – meg persze az ország legnagyobb és legjobb vásárává. A legközelebbi vásárt május 29-én szintén az új helyszínen tartják.