Együtt ünnepeltek a civil segítők

Több karitatív szervezettel együtt ünnepelte a Magyar Vöröskereszt megalakulásának 130. évfordulóját, az önkéntesség évét és a Vöröskereszt világnapját. A szabadtéri rendezvényen adták át a kiváló vöröskeresztes munkáért megítélt kitüntetéseket is.

Jó olyan emberek között lenni, akik adnak – a szabadidejüket, a szeretetüket, az áldozatkészségüket – kezdte az ünnepséget dr. Misz Mihály képviselő, civil tanácsnok. A megjelent szervezetek szinte az élet minden területén ott vannak: ételt osztanak, kórházban dolgoznak, mentenek a katasztrófák idején.
Kékesi Györgyné, a Máltai Szeretetszolgálat egri vezetője arról beszélt, hogy a társadalom – amely az alapján ítéli meg az embert, hogy mije van -, nem is érti az önkéntesek vállalását. A rászorulók száma pedig egyre nő.
Szeretetnyomokat hátrahagyni, többet és jobban tenni, hogy messzebbre érjünk – így összegezte a feladatukat dr. Gyetvai Gyula, a Vöröskereszt megyei elnöke. Úgy látja: a karitatív szervezetek csak akkor lehetnek sikeresek, ha valóban befogadók.
A Vöröskereszt világnapját, a szervezet magyar elődjének megalakulását és az önkéntességég évét az Egerben működő legjelentősebb karitatív szervezetekkel együtt ünnepelték: a Máltai Szeretetszolgálattal, a SZETA Egri Alapítványával, az Ételt az Életért Alapítvánnyal, a Baptista Szeretetszolgálattal, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport, valamint a MATASZ Heves Megyei Szervezetének tagjaival.
A vöröskereszt világnapja alkalmából három fiatal oklevelet kapott, kilencen vehettek kiváló vöröskeresztes munkájukért kitüntetést.

KIVÁLÓ VÖRÖSKERESZTES MUNKÁÉRT KITÜNTETÉS
>Bronz fokozat
Cseh Istvánné Eger
Gottschalk Róbertné Heves
Kovács Miklós Gyöngyös – Vámosgyörk
dr. Palotai Zsuzsanna Eger
Tóth Tiborné Eger

Ezüst fokozat
Együd Elemérné Heves – Átány
Pádár István Eger

Arany fokozat
Osztafi Andrásné Hatvan – Petőfibánya
Sőti Györgyné Heves – Zaránk