Tisztán szeretem – jövő szombaton pataktakarítás

Jövő szombaton ismét pataktakarításra várják a szervezők az egrieket; aki csatlakozni szeretne az akcióhoz, gumicsizmát, kesztyűt és gereblyét hozzon magával. Az önkéntesek idén is az Eger-patak belterületi szakaszán gyűjtik össze a hulladékot.

Tavaly májusban csaknem 170 önkéntes takarította az Eger-patak partját és medrét, 6,5 tonna szeméttől szabadították meg a patak környezetét. Az akciót 2010 őszén, Eger Ünnepén megismételték. Most újabb takarításra készül a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a TV Eger, a Városgondozás Kft., a Kaptárkő Egyesület és a Heves Megyei Önkéntes Centrum.
Érkeznek szlovák és walesi önkéntesek is, akik az Aktív Állampolgárok program résztvevő – mondta Juhász Attila, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. A takarítás május 21-én lesz, aki csatlakozni kíván, regisztrálni az érsekkerti Zenepavilonnál lehet 9 órától. A résztvevők frissítőt és pólót kapnak,viszont hozzanak magukkal kesztyűt, gereblyét és gumicsizmát.
Az Eger-patak belterületi, 5 és fél kilométeres szakaszát 11 részre osztották, a csoportok egy-egy szakaszt tisztítanak meg. Arra a Kaptárkő szakemberei ügyelnek majd, hogy a természet ne károsodjék. A környezetvédők elsődleges célja a patak élővilágának megóvása és az, hogy felhívják a figyelmet erre az érzékeny természeti értékre.