Irány Strasbourg!

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont „Irány Strasbourg!” címmel hirdetett középiskolásoknak vetélkedőt. A győztes Pásztorvölgyi Iskola csapata június elején Őry Csaba, európai parlamenti képviselő meghívására Strasburgba utazhat.

Őry Csaba, európai parlamenti képviselő márciusi, egri látogatása alkalmával felajánlotta, hogy júniusban a noszvaji általános iskolások mellett középiskolásokat is szívesen vendégül lát Strasbourgban, az Európai Parlament soros ülésén. A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont ezért vetélkedőt hirdetett. A jelentkező iskolák közül a Pásztorvölgyi Gimnázium csapata nyerte a versenyt, négy ponttal megelőzve az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Iskola legjobbjait.
A Pásztorvölgyi tanulói június elején Strasbourgba utazhatnak, míg a második Gyakorlóiskolások Budapestre, a Millenárison levő Európa Pontba látogatnat el, ahol sok újdonságot hallhatnak az Európai Unióról, az Európai Parlamentről. A Europe Direct hálózat az Európai Bizottság magyarországi képviseletének koordinálásával őszre tervez egy újabb középiskolás vetélkedőt. Ennek témája a 2011-es első félév magyar elnökségének munkája lesz.