Városszépítők éves taggyűlése

Megtartotta éves taggyűlését az Egri Városszépítő Egyesület. Az ülésen ismertették a 2010-ben elvégzett munkákat és az ezekre fordított költségeket, valamint az idei év gazdálkodási tervezetét is. Az egyesület alapítványai közül kettő megszűnik, az Eger Város Díszvilágításáért Alapítvány továbbra is működik.

Az Egri Városszépítő Egyesület 1982-ben alakult, a város építészeti, történelmi és természeti értekeit védi. Az elmúlt évben legnagyobb feladatuk a Széchenyi utca egyik épületén található szobor fülkék kifestése volt, erre közel félmillió forintot költöttek. A bezárt öntödéből 10 millió forint értékben mentettek meg a város számára hasznos eszközöket, ezek a Vármúzeumhoz kerültek. Vásároltak egy barokk Szűz Mária képet, amit a Servita Plébániának ajándékoztak. Részt vettek a Virágosítási versenyben és az Ünnepi fényék elnevezésű pályázat szervezésében is. Az egyesület a munkálatokra, több, mint egy millió forintot költött, 2011-ben is ennyi pénzből gazdálkodnak.
Idén az egyesület újra állított két keresztet a Szt. Donát szobor környezetében, ennek előkészületei már az elmúlt évben megkezdődtek. Elkészítettek egy Szt. Miklós faszobrot, ez a Kötélverők védőszentjének kialakított fülkébe kerül majd. A 2011-es tervek között szerepel egy bronzból öntött Deák Ferenc mellszobor előállítása is. Megszűnik az Eger Városa Játszóteréért, valamint az Érsekkertért Alapítvány, mert funkció nélkül maradtak. Az Eger Város Díszvilágításáért Alapítvány azonban továbbra is működik, még több épületet világítanak majd meg, néhány létesítmény pedig esti fényeket kap.