Projektzáró az óvodában

Lezárult a nemzetek közötti kapcsolaterősítést, tapasztalatcserét célzó Comenius-program a Gyermeklánc Óvodában. A projekt záróeseményén időkapszulát helyeztek el az intézmény udvarán, melybe a gyerekek utókornak szánt üzeneteit, kívánságait is elhelyezték.

A Gyermeklánc Óvoda 2009-ben sikeresen pályázott a Tempus Közalapítvány által kiírt Comenius pályázaton, melynek célja, hogy a résztvevők megismerjék egymás kultúráját és pedagógiai módszereit. Az élethosszig tartó tanulási programban angol, svéd, görög és holland kollégákkal működtek együtt a magyar szakemberek. A közös munkának köszönhetően a pedagógusok bepillantást nyerhettek egymás oktatási-nevelési módszereibe, miközben látókörük is szélesedett. A projekt záró rendezvényén időkapszulát ástak el az óvoda udvarán, melybe többek között játékokat, fényképeket, gyerekdalok kottáit, jelvényeket, érméket, virágmagokat és egy utókornak szánt üzenetet rejtettek el. Ebben a gyerekek békét, egészséget, szolidaritást, az állatok és a környezet védelmét várják a következő nemzedéktől.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Csákvári Antal tanácsnok, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke , valamint Ballagó Zoltán, az Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Iroda vezetője. Bár a Comenius program ebben az évben lezárul, az óvoda a jövőben is folytatni szeretné az európai országokkal kialakult együttműködést. Az egri óvónők a jövő héten Angliába látogatnak, ahol az időkapszula ünnepélyes elhelyezéséről készült prezentációt mutatják be.