Tehetségnap

Tehetségnapot szervezett a pedagógiai intézmény a megye iskoláiban, műhelyeiben művészettel foglalkozó diákoknak. Annak érdekében, hogy a jó adottságokkal rendelkező gyerekek minél jobban fejlődhessenek, megalakult a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács.

A Heves Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény akkreditált tehetségpontként működik, évente 50 különféle versenyt rendez, csoportos konzultációkat szervez pedagógusoknak 10 tehetségterületen.
A munkát pályázati támogatással végzik, amelyből többek között tehetségnapokat rendeznek, amelyeken a legügyesebbek mutatkozhatnak be a színpadon zenével, tánccal, mesével, drámai produkcióval.
A tehetséges gyerekek felkarolására alakult 15 fős Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács további lehetőségeket ad a művészeti oktatás fejlesztésére a megyében. Ez az összefogás egészen sokrétű, a kistérségi tehetségpontokon kívül olyan szervezetek képviselői is részt vesznek a munkában, mint a TIT Bugát Pál Egyesülete, vagy a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.