Május 28.: Triatlon OB Egerben

A Magyar Triatlon Szövetség megbízásából az Agria Kerékpár és Triatlon Klub rendezi az idei triatlon Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságot és az Eger Nagydíj elnevezésű versenyt, amely az Amatőr Kupa sorozat egyik állomása. Az úszás helyszíne a strand, a kerékpáros útvonalat a Deák Ferenc úton és környékén jelölték ki, a futást pedig az Érsekkertben teljesíthetik a versenyzők.

Az idén februárban alakult klubbal kapcsolatban eddig többnyire az országúti kerékpáros szakosztály eredményei kerültek előtérbe. Május 28-án viszont a triatlonosok következnek, hiszen ekkor rendezik Egerben az Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot és az Eger Nagydíj elnevezésű versenyt, ami része az Amatőr Kupa sorozatnak – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, főszervező. Az úszásból, kerékpározásból és futásból álló triatlon hétvége egyik különlegessége lesz az a különverseny, melynek győztese többek között 30 ezer forinttal lesz honorálva: a kihívás szerint váltóban az a csapat vagy egyéni versenyző, amelyik legyőzi az Team Bátorfi-Agria KTK gárdáját a 30 ezer forintos díj mellett visszakapja a nevezési díjat is.
Az egri iskolásoknak úszásból és futásból álló nyílt aquatlon bajnokságot szerveznek. A versenyek alatt az úszás helyszíne a strand, a kerékpáros útvonalat – teljes útzár mellett – a Deák Ferenc úton és környékén jelölték ki, a futást pedig az Érsekkertben teljesíthetik a versenyzők.