Szuperbringa

Szuperbringa címmel indult akció annak érdekében, hogy javuljon a gyerekek kerékpáros közlekedésének biztonsága. A programban e hónapban a bicajok műszaki állapotát, felszereltségégét vizsgálják, szeptembertől pedig gyakorlati közlekedési oktatás indul egyes iskolákban.

Egerben elsőként a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium csatlakozott a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság programjához. A gyerekek biztonságát szolgáló akció az európai törekvéshez kapcsolódik, amelynek eredményeként tíz év alatt 26 százalékkal kevesebb fiatal sérült meg az utakon.
A programban a kerékpárok felszerelését vizsgálják, akinek hibátlan a járműve az egy matricát kap rá, amely bizonyítja, hogy a tulajdonosa szuperbringán közlekedik. Mint kiderült, számos követelménynek kell ehhez megfelelni.
A vizsgálat szigorát és a kerékpárok általános állapotát jelzi, hogy az ellenőrzött bringák közül egyetlen akadt, amelyek matricát kapott.
Akiknek a kerékpárján hiányosságot találtak, vagyis a Pásztorvölgyiben egy kivétellel mindenkinek, azok szüleit levélben tájékoztatták a szervezők arról, milyen felszereléseket kell pótolni.