I. Egri Matematikai-Művészeti Napok

Matematikai- művészeti napokat rendez az Eszterházy Károly Főiskola pénteken és szombaton. A programsorozat célja a két terület kapcsolódásának bemutatása, illetve annak bizonyítása, hogy a matematika lehet élményszerű, szórakoztató, kreatív.

A matematika és a művészet kapcsolatát pénteken 12 élményműhelyben mutatják be párhuzamos előadásokon neves tudósok és alkotók a főiskola Leányka úti C épületében. A programra már 250 általános és középiskolás jelentkezett. A főiskola továbbra is várja az érdeklődőket, a részvételhez ugyanis regisztráció szükséges. Az előadásokon kívül különlegességek is lesznek, ilyen például a virágültetés, amelyet a strandon rendeznek majd. A hallgatók Saxon-Szász János képzőművész terve alapján alakítják ki a virágkompozíciót.
Hasonlóan szokatlan lesz szombaton este a Harlekin Bábszínházban Mérő László matematikus előadása, amelyhez a Tünet Együttes táncprodukciója kapcsolódik.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján bemutatták a Líceum Kiadó új kiadványát, amely Türk Frigyes Eger vára című 1906-ban megjelent munkájának hasonmás kiadása. A reprint sorozat harmadik köteteként előkészületben van gattáji Gorové László Eger városának történetei című 1828-ban megjelent művének kiadása, amely a terv szerint az Ünnepi Könyvhétre elkészül.