Élményvonat Egerben

Nosztalgiavonat érkezett Budapestről Egerbe. A kezdeményezéssel a MÁV Nosztalgia Kft. célja, hogy népszerűsítése a belföldi turizmust és gasztronómiát. A szerelvényt- amelynek egyik kocsija városunk nevét viseli- Habis László polgármester fogadta.

Befutott Egerbe az a nosztalgiavonat, amellyel több száz budapesti vendég érkezett városunkba, hogy megtekintse a történelmi nevezetességeket, megkóstolja a helyi borokat és ételkülönlegességeket. Az élményvonat utasait Habis László polgármester köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: Eger a „sokcsillagos élmény” városa, hiszen látnivalóival, kulturális rendezvényeivel, híres boraival felejthetetlen élményeket nyújt az ide látogatóknak.
A régmúlt utazások hangulatát idéző vonatot két éve indította a MÁV. Szendrey András, a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezetője elmondta: a szolgáltatással szeretnének új típusú utazási élményt biztosítani a kivételes programokra nyitott, világot látni vágyóknak.
A vonat beérkezése után egy üveg Bikavérrel felavatták a szerelvény Eger-Agria névre keresztelt kocsiját is. Az utasok egy része továbbutazott Szilvásváradra és a Szalajka völgybe. A szervezők szeretnék többnaposra kibővíteni a szolgáltatást, így a különleges szerelvény várhatóan többször is feltűnik majd Egerben.