Koronás szállások

A Magánszállásadók Országos Szövetsége a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen tartotta ünnepi ülését, amelyen átadták az első tíz, magánszálláshelyeket minősítő Nemzeti Tanúsító Védjegyet. A pályázat útján elnyerhető három, illetve négy koronás minősítést, az ezzel járó oklevelet és tanúsító táblát Szatmáry Kristóftól, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárától vehették át a Heves, Pest, Békés, Hajdú-Bihar és Zala megyei magánszálláshelyek képviselői.

A fizető vendéglátó szakma történelmi fordulóponthoz érkezett. Az állami tanúsító védjegyrendszer által lehetőség nyílik a magánszálláshelyek minőség szerinti rétegződésére. Ez egyben garantálja a szolgáltatások vállalt minőségét, vagyis születésnap ez a mai, a termékből márka született – mondta a Tanúsító Védjegyek átadásán Trangóni Katalin, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnökhelyettese.
Szatmáry Kristóf államtitkár kiemelte, a turizmus fontos kitörési pont a foglalkoztatás bővítése terén, hiszen ez a három terület egyike, amely képes tömegeket foglalkoztatni. Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója hozzátette, egyelőre a jegyzők jogköre a szálláshelyek ellenőrzése, de nem kizárt, hogy ezt a feladatot visszakapják. A három, illetve négy koronás minősítést, az ezzel járó oklevelet és tanúsító táblát Szatmáry Kristóftól, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárától vehették át a Heves, Pest, Békés, Hajdú-Bihar és Zala megyei vendégházak képviselői. Ezt követően a vendégek az egyik frissen minősített egri vendégházat látogatták meg. Magyarországon jelenleg 32 ezer magánszálláshely működik.
Mint elhangzott, a jelenlegi – csillaggal jelzett – minőségi kategorizálás június 30-val megszűnik, ezt követően kizárólag az új rendszer szerint minősített szálláshelyek használhatnak megkülönböztető jelzést.

Minősített szálláshelyek:
Békés megye
– Apartman Lobó, Gyula, 4 korona
Hajdú-Bihar megye
– Mátyás Apartman, Hajdúszoboszló, 4 korona
– AquApartman, Hajdúszoboszló, 4 korona
Heves megye
– Green Park Wellness Vendégház, Eger, 4 korona
– Castello Vendégház, Eger, 4 korona
– Piroska Vendégház, Egerszalók, 3 korona
– Viola Apartman, Eger, 3 korona
– Dobó Vendégház, Eger, 4 korona
Pest megye
– Börzsönyliget Vendégház, Kismaros, 3 korona
Zala megye
– Szép Ilonka Vendégház, Kehidakustány, 4 korona