A-ha kamion

Ingyenes szexuális felvilágosítást, tájékoztatást adnak, méréseket, szűréseket, vizsgálatokat végeznek húsz magyar nagyvárosban az Aha Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program munkatársai tavaszi roadshow-juk keretében az országjáró Aha kamionban.

A program két szervezet közös munkájának eredménye, a Szülészeti -Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság és az Egészség egy életen át Alapítvány fogott össze, hogy segítse a 19 év alatti fiatalok szexuális felvilágosítását, egészséges életmódra nevelését. Az országjáró Aha kamionban ingyenes aids, scifilis, koleszterin, vércukor, húgysavszint mérést végeznek, és azokat is várják, akik a témáról kérdezni szeretnének. A program keretében az ország 1320 iskolájában tartanak általános felvilágosító órákat. Az együttműködő szervezetek célja túlmutat az általános tájékoztatáson.
Az eredmények kedvezőek, az elmúlt 10 évben 56 ezerről, 42 ezerre csökkent az abortuszok száma Magyarországon. Az Aha kamion a következő hetekben 20 nagyvárosban ad lehetőséget az érdeklődőknek a tájékozódásra, akik pedig személyesen nem tudnak elmenni, de vannak kérdéseik, az a-ha.hu internetcímen, a program hivatalos weboldalán kaphatnak tájékoztatást.