Születés Hete

Május elsejével elkezdődött a Születés Hete. Ez alkalomból városunkban is több helyszínen zajlanak programok. A rendezvénysorozat célja, hogy látogatói minél szélesebb körben jussanak információhoz, főként a várandósság, a szülés-születés, a szülői szerepek megélése és a csecsemőkor témájában.

A hagyományoknak megfelelően május első vasárnapján elkezdődött a kilencedik Születés Hete országos rendezvénysorozat, melynek mottója a „Család és hivatás”. Városunkból hét szervezet, csatlakozott a programhoz.
A védőnői szolgálat programjai között szerepelt babamasszázs, szoptatási tanácsadás, kismama – , illetve baba-mama torna bemutató, valamint a szülői szerepre felkészítő tanfolyammal is ismerkedhettek a résztvevők.
Nagy Judit hozzátette; a szülői szerepre felkészítő tanfolyam a szülés utáni időszakra is kiemelten koncentrál. Igyekeznek az újdonsült anyukákat és apukákat a szülés utáni depresszió kezelésének lehetőségeire, illetve a születés lélektani eredményeire is felkészíteni. A Születés Hete programsorozat folytatódik május 8-ig, a város több pontján.