Labdarúgó NB III.: Egri FC – Dunakeszi Vasutas SE 7-1

Kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott a labdarúgó NB III. 24. fordulójában az Egri FC a Dunakeszi ellen. Bardi Gábor öt gólt lőtt, így most már ő vezeti a Mátra-csoport góllövőlistáját 20 találattal. A mérkőzés után, munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva lemondott László István, a klub szakmai igazgatója. A bajnoki címhez már csak egy pont hiányzik.

A kezdőrúgást két egykori kiváló egri labdarúgó, Horváth János és Zágonyi Sándor végezte el. 58 másodperccel később jöhetett az újabb kezdőrúgás, mivel Debreceni ívelését Bardi váltotta gólra. A lendületes játék hat perc alatt négy egri gólhelyzetet és egy gólt hozott. Negyedórával később ismét Bardi szólózott a Dunakeszi kapuja előtt, a vendégek csak statisztáltak, így már 2-0 volt az Egernek. A 20. percben Hamar Ádám is begyömöszölt egy gólt a tétovázó vendégvédelem statisztálása mellett. A dunakesziek válasza a 31. percben érkezett. A játékos edző, Lőrincz László jobboldali elfutás után, mielőtt Káposzta utolérte volna, kilőtte a jobba alsó sarkot – 3-1. A 41. percben ismét Bardi volt eredményes, az első gólhoz hasonlóan fejjel, így 4-1-gyel fordultak a csapatok. A második félidő elején 10 perc alatt még három gólt lőtt az Eger. Kiskapusi szöglet után, míg az ezen a meccsen összesen öt találatig jut Bardi ebben a félidőben még kétszer vette be Horváth kapuját, kialakítva a 7-1-es végeredményt.
Bardi – bajnoki meccsen – utoljára éppen az Egernek lőtt öt gólt, 14 évesen a Nyíregyházi Sportiskola színeiben. Akkor 6-0-ra nyert csapata. A szurkolók, az Agria Ultras és az Ultras Eger tagjai rögtönzött kis ünnepléssel köszöntötték a győztes egrieket, még egy pezsgő is előkerült. Hivatalosan még egy pont kell a bajnoki címhez. Ezt már akár a Balassagyarmat elleni, vasárnapi idegenbeli mérkőzésen is be lehet gyűjteni. A hazai bajnokavatót a két hét múlva esedékes Rákosmente ellen tartják, amikor ingyenes lesz a belépés a meccsre. A mérkőzés végén László István, a klub szakmai igazgatója munkahelyi elfoglaltságára hivatkozva bejelentette lemondását.

NB III. Mátra-csoport, 24. fordul. 2011. április 30.
Eger, Városi Stadion, 150 néző. V.: Mocsári Tamás (Landeszmann L., Bartkó E.)
Egri FC – Dunakeszi Vasutas SE 7-1 (4–1)
Eger: Illyés – Debreceni, Mile, Kiskapusi, Káposzta (Szabó G. 56.) – Romhányi (Kálmán 70.), Gulyás, Vén – Hamar, Bardi (Kasza D. 80.), Kotula. Szakmai igazgató: László István. Edző: Lengyel Lajos.
Dunakeszi: Horváth G. – Dizmatsek (Vass R. 46.), Gyetván A., Csitári, Mikesy – Krajcsek, Kiss R., Kákonyi, Lőrincz – Gyetván Cs., Murányi. Edző: Lőrincz László.
Gólszerző: Bardi (1., 15., 41., 51.- 11-esből, 55.), Hamar (20.), Kiskapusi (48.), ill. Lőrincz (31.)

További eredmények:
Gyöngyösi AK – Balassagyarmat 0-0, Ózdi FC – Hevesi LSC 7-2, FC Tiszaújváros – Felsőtárkány 3-3, Rákosmenti KSK – Monori SE 2-1, Putnok VSE – Vasas II 1-2, Rákosszentmihályi AFC – Tura VSK 0-1, Balmazújvárosi FC – Salgótarjáni BTC 2-1

Következik:
Magyar Kupa 2011/12 megyei selejtező, 4. forduló
Detk, 2011. május 4., szerda, 17:00
Detk SE (megyei II. oszt.) – Egri FC

NB III. Mátra-csoport, 25. forduló
Balassagyarmat, 2011. május 8., vasárnap, 17:00
Balassagyarmat VSE (15.) – Egri FC (1.)