Rólunk, nekünk, nélkülük

“Rólunk, nekünk, nélkülük” címmel nyílt kiállítás az egri bevásárlóközpont galériájában. A tárlat anyaga az Auschwitz Album képeit tartalmazza és a vidéki zsidóság elhurcoltatásának kíván emléket állítani.

Az Auschwitz Album anyagából nyílt kiállítás az egri bevásárlóközpont galériájában.
A “Rólunk, nekünk, nélkülük” című vándorkiállítás, az album 1944-ben készült képeiből nyújtott válogatása mellett, a tárlatot befogadó település egykori zsidó közösségének sorsáról tanúskodó dokumentumokat, fotókat is tartalmaz.
A szervezők elmondták; a kiállítás elsődleges célcsoportja a fiatal korosztály, akiknek kortársaik mutatják be a tárlat anyagát. A diák tárlatvezetők képzését a Holokauszt Emlékközpont oktatói szervezik. A kiállítás, valamint a hozzá kapcsolódó oktatási program célja, hogy a holokauszt helyi történetének bemutatása révén személyessé és közvetlenné tegye a vészkorszak tragédiájára való emlékezést. A kiállítás megnyitóján részt vett Breuer Tiborné is, aki egy évet töltött Auschwitzban. Elmondta, fontosnak tartja hogy az emberek megismerjék a múltat, melynek a holokauszt is része. A tárlat május 11-ig látogatható az egri pláza galériájában.