Irodát nyit a város a fiataloknak

Ifjúsági Információs Irodát alakít ki a város. A hely már megvan, némi átalakítás, felújítás után nyílik majd meg az iroda. Olyan helyet kíván működtetni az önkormányzat, ahol a fiatalok találkozhatnak egymással, emellett tanácsadással, információnyújtással is foglalkoznak majd ott az önkéntesek és a szakemberek.

A 2010-ben alakult önkormányzat úgy döntött: a fiatalokkal meg kell újítani a kapcsolatot – mondta az iroda bemutatásakor Lombeczki Gábor képviselő. Október-novemberben elkészült az Ifjúságkutatás 2010 program, konzultációkat tartottak, itt kiderült: a fiataloknak szükségük van egy olyan helyre, ahol találkozni tudnak egymással. A város ifjúsági koncepciójának egyik sarkalatos pontja is ez lett.
Rázsi Botond alpolgármester azt mondja: az ifjúságra nem problémaforrásként, hanem erőforrásként tekintenek.
Az iroda délután lesz nyitva. Önkéntesek és egy szakember tart majd ügyeletet. Be lehet térni egyszerűen csak beszélgetni, üldögélni is, de foglalkoznak majd itt tanácsadással, informálnak programokról, munkalehetőségekről, helyet adnak a diákszervezeteknek, önszerveződő csoportoknak Az iroda és közösségi tér kialakításához és a működtetéshez Eger önkormányzata 4,5 millió forintot biztosít. Ehhez társul az Érted Agria Alapítvánnyal közösen megnyert 2 millió forintos pályázati támogatás. Az Ifjúsági Információs Iroda létrehozásáról a csütörtöki közgyűlés tárgyal, az előterjesztést a bizottságok egyöntetűen támogatták – mondja Lombeczki képviselő.