Hordozókendőt a szülészetekre!

Hordozókendőt adott át az egri kórház újszülött osztályának a Beli Buba Kötődő és Környezettudatos Szülők Klubja. Azt is vállalták, hogy a csecsemőkre felügyelő nővéreket megtanítják a kendő használatára.

A Hordozókendőt a szülészetekre! egy országos akció; anyukák ajánlják fel a kendőket azért, mert sok olyan baba van, aki az édesanyja nélkül huzamosabb időt tölt a kórházban. Ilyenek például azok a babák, akikről az anyjuk lemond. Egerben évente 1500 gyerek születik, tavaly öt kisbabát fogadtak örökbe, 13 került állami gondozásba. Ők azok, akik nélkülözték a testi-lelki fejlődésükhöz szükséges testközelséget. A hordozókendő megadja ezt is, egyben megkönnyíti a csecsemős nővérek munkáját.
A dolgozók nevében dr. Kovács Krisztina, az újszülött részleg vezetője köszönte meg az ajándékot. Az egri hordozókendősök nem csak eszközt adtak a Markhot Ferenc Kórháznak, azt is vállalták, hogy megtanítják, hogyan kell használni, helyesen megkötni, milyen testhelyzetet vegyen fel az apróság a kendőben.
Az oktatáson csaknem minden nővér megjelent. Ha beválik a kendő, szívesen hoznak többet is – ajánlották fel a hordozókendős anyukák.