Bölcsődei Világnap

Április 21-e a Bölcsődék Világnapja Magyarországon. Ebből az alkalomból szervezett szakmai napot a bölcsődei dolgozóknak, védőnőknek és az óvodák képviselőinek a Bölcsődei Igazgatóság.

1852. április 21-én Budapesten nyitották meg az első magyar bölcsődét, ezért ünnepeljük ekkor a bölcsődék világnapját – hangzott el az ünnephez kapcsolódó szakmai napon. A rendezvényre a védőnőket, a bölcsődei dolgozókat, az óvodák képviselőit hívták meg, hogy az ellátás jelenlegi helyzetéről átfogó képet kapjanak az érintettek.
A város az elmúlt években megtartotta a bölcsődei kapacitásokat, a jövőben is azért dolgozik az önkormányzat, hogy növekedjen a bölcsődei férőhelyek száma – mondta Habis László polgármester. A Bölcsődei Igazgatóság a régióban 58 intézmény működését koordinálja. Nagy hangsúlyt fordítanak az ellátás színvonalának emelésére, melynek része a gondozónők folyamatos képzése is.Az egri intézmények színvonalát jelzi, hogy a közelmúltban Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elismerésben részesítette az egri Arany János utcai módszertani bölcsődét. Egerben egyébként négy bölcsőde működik ahol 220 kisgyermeket látnak el. Jelenleg 190-en vannak várólistán, de a lajosvárosi intézmény bővítésével és a katolikus egyház felajánlásával akár 280-ra is növekedhet a férőhelyek száma.