Vőfélytalálkozó és falusi lakodalom

2011-ben is megrendezte a Demjéni Turisztikai, Természetvédelmi és Borbarát Egyesület nagy sikerű vőfélytalálkozóját. A rendezvény célja, hogy a falusi lakodalom hagyományait megőrizze és továbbvigye, valamint a település turizmusát föllendítse. Idén 8 vőfély gondoskodott a háromszáz fős násznép jó hangulatáról.

Igazi lakodalmas hangulatban telt az idei vőfélytalálkozó Demjénben. A harmadik alkalommal megrendezett összejövetelre az ország számos pontjáról érkeztek vőfélymesterek, így Szentesről, Kazincbarcikáról, Jászágóról és Egerből is.
A szervezők szerint nagy az érdeklődés a találkozó iránt a turisták részéről is. Voltak, akik az utcán bekapcsolódtak a menetbe, de akadtak olyanok is, akiket a muzsikaszó csalogatott be a Közösségi ház udvarára.
A vőfélyek közel háromszáz fős násznép előtt bizonyíthatták rátermettségüket. A résztvevők között akadt olyan is, aki már 500 lakodalomban vett részt. A vicces versikék és a lakodalmas muzsika mellett, többek között a demjéni ovisok és a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptánccsoport műsora felelt a jó hangulatért.