Közfoglalkoztatás

Április 1-jétől 150 közcélú foglalkoztatott állt munkába az egri Polgármesteri Hivatalban. A munkavállalókat részmunkaidőben, négy hónapra alkalmazza az önkormányzat. Fizetésként a minimálbér arányos részét kapják. A programban olyan személyek vehetnek részt, akik bérpótló juttatásban részesülnek.

A 150 közcélú foglalkoztatott közül hatvanan a város oktatási, szociális intézményeiben dolgoznak, mások a polgármesteri hivatalban tevékenykednek. Több irodában segédkeznek az adminisztrációs feladatok ellátásában, vagy karbantartási munkákat végeznek. A közcélú foglalkoztatottak napi négy órás munkaidőben dolgoznak, a minimálbér arányos részért kapják meg fizetésként. A közfoglalkoztatás költségeinek 95%-át a város támogatásként kapja.
A programban olyan személyek vehetnek részt, akik tartósan munkanélküliek és bérpótló juttatásban részesülnek. A jogszabályok alapján a munkanélkülieknek 2011-ben minimum 30 munkanapot kell dolgozniuk közcélú munkásként, ellenkező esetben a jövő évben már nem lesznek jogosultak a juttatásra. A hivatalnál később, egy újabb pályázati szakaszban lehetőség nyílik majd további állás nélküliek alkalmazására.