Világjáró zarándok Egerben

Egy világjáró zarándok tart Zircről Csíksomlyóra gyalogosan. Fodor Krisztián néhány napot tölt városunkban, egri állomása során felkereste a Markhot Ferenc Kórház betegeit is.

A szegedi születésű férfi egy Teréz anyáról készült film hatására lett missziós. Eldöntötte segít a rászorulókon, áldozatokat vállal, így indult zarándokútra is. Fodor Krisztián április 6-án indult Zircről Csíksomlyóra, eddig 240 kilométert gyalogolt. Naponta 20-35 kilométert tesz meg. Útja során imádkozik, elmélkedik, ha megéhezik vagy szállást keres segítséget kér.
Egerben a kórházban fekvő betegeknek olvasott a Bibliából, úgy gondolja a betegek, haldoklók ápolásával tehet a legtöbbet a rászorulókért. Járt már Indiában, Dél-Afrikában, a Fülöp-szigeteken, Haitin és Új-Zélandon is– mindenütt leprások, maláriások, végstádiumban lévő AIDS-betegek ápolásával foglalkozott.
A zarándok húsvéthétfőn folytatja útját Szilvásvárad felé. A hosszú útra az Úr Jézus Krisztusért, a Szűzanyáért, eddig elkövetett bűneiért, Magyarország jövőjéért és az erdélyi magyarságért, az összetartozásért vállalkozott.