Megújuló buszközlekedés

Utasbaráttá szeretné tenni a helyi tömegközlekedést Eger városa és az Agria Volán Zrt.. A megújítást készítette elő a közelmúltban végzett egész napos utasszámlálás.

Az utasszámlálást minden helyi buszvonalon és negyven buszmegállóban végezték, teljes körűen felmérték az utazási szokásokat és igényeket. Az önkormányzat a vizsgálathoz ötmillió forinttal járult hozzá. A válaszok és az utaslétszám alapján alkotják meg a következő évtizedek vonalhálózatát.
Az eredményeket feldolgozzák, számítógép segítségével több variáció készül, olyan vonalhálózatot alakítanak ki, amely a jelen állapotokhoz és a jövő tervezett fejlesztéseihez is igazodik. Az önkormányzat és az Agria Volán ütemtervének megfelelően május végéig elkészülnek a modell-javaslatok, a közlekedési vállalat pedig július közepére alakítja ki a menetrend tervét. Nyáron több fórumon várják majd az egriek észrevételeit, javaslatait, azt szeretnék, ha a legtöbb egri polgár elégedett lenne az új vonalhálózattal és a menetrenddel.
Decemberben az a terv lép életbe, amelyik szakmailag, pénzügyileg és a városlakók szempontjából is a legalkalmasabb lesz.