A Jobbiknak nincs köze a Véderőhöz – Mirkóczki Ádám közleménye

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondja: a Jobbiknak nincs köze a Véderő nevű mozgalomhoz, és arra kéri a többi parlamenti pártot, hogy hagyják abba a hangulatkeltést, ne mossák össze a Jobbikot olyan szervezettel, amelyhez nincs köze.

“A Jobbiknak semmi köze nincs a Véderő nevű mozgalomhoz. A Véderő Gyöngyöspatán a hétvégén katonai gyakorlatot tart, amely miatt a településen élő roma nőket és gyerekeket vasárnapig kitelepítették. A Véderő inkább a Jobbik ellenlábasa, hiszen a mozgalom vezetője Eszes Tamás elindul a gyöngyöspatai polgármester-választáson, ahol a Jobbik a helyi elnökét Juhász Oszkárt indítja majd. A Jobbik szerint a Véderőt mozgató szálak sokkal inkább a Fideszhez vezetnek, hiszen a fideszes támogatással az önkormányzatba bejutott Maka Attila független képviselő sógora ajánlotta fel a mozgalomnak azt a telket ingyen(!), ahol a hétvégi katonai gyakorlat zajlik.
A Jobbik éppen ezért felszólítja a többi parlamenti pártot, hogy hagyják abba a hangulatkeltést és ne próbálják meg a Jobbikot rátolni olyan szervezetekre, amikhez semmi közük sincs. Kijelenthető, hogy a jelenlegi gyöngyöspatai események a zámolyi romák 10 évvel ezelőtti esetére hasonlítanak leginkább, és álláspontunk szerint ez ugyanolyan hangulatkeltés, mint 10 évvel ezelőtt.”
Mirkóczki Ádám
Jobbik, szóvivő