Ovisok a környezetért

Zárónapjához érkezett az Ovi-Vár Óvoda Föld napjához kapcsolódó programsorozata. A három hetet felölelő rendezvény célja; a gyerekek környezettudatosságának és természetszeretetének kialakítása.

Három hétig a természetvédelemé volt a főszerep az Ovi-Vár Óvodában, a közelgő Föld nap alkalmából. A rendezvény célja a gyerekek környezettudatosságra nevelése.
A pedagógusok hangsúlyozták; példaértékű a szülők együttműködése az intézménnyel, akik létrehoztak egy alapítványt a szép óvodai környezetért és aktívan részt vesznek a programok szervezésében, lebonyolításában. Ez alatt a három hét alatt a gyerekek ismerkedtek a természettel, az állat- és növényvilággal. Kvízjátékokat játszottak, virágokat ültettek, sziklakertet építettek és plakátokat készítettek, melyekből kiállítást rendeztek az intézmény folyosóján. A programok célja elsősorban, hogy a gyerekek szeressék a természetet és vigyázzanak a környezetükre.
A zárórendezvényen a gyerekek Sós István alpolgármesterrel és Ballagó Zoltánnal az Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Iroda vezetőjével közösen ültettek el egy facsemetét az óvoda udvarán.