Labdarúgó NB III.: Egri FC – Heves 5-0

Öt gólt hozott a listavezető Eger és az utolsó előtti Heves találkozója a labdarúgó NB III. 22. fordulójában. A vendég hevesiek lényegében helyzet nélkül játszották végig a meccset, így az egriek 5-0-ás sikere teljesen megérdemelt.

Egy vonalban, hátul felálló négy védő – így próbálta útját állni az egri csatárok rohamainak a Heves. Ez a felállás az elején még az egrieket is meglepte. Kellett egy kis idő mire rájöttek az ellenszerre, az üresbe, a védők mögé betett labdákra. Az elején ezeket a próbálkozásokat nem sok siker koronázta. Kotula különösen sokat bosszankodott, de aztán a 22. percben megtört a jég, Hamar Ádám bevette Juhász kapuját, majd Kotula is feliratkozott a góllövők közé, illetve az addigi előkészítő szerepkörből Bardi Gábor is előlépett ítélet végrehajtóvá. Nyolc perc alatt a futószalagon gyártott helyzetek mellett három gólt lőttek a hazaiak.
Fordulás után Bardi a nézők nagy örömére sarkazott egy újabb gólt, illetve a csereként beállt Kálmán József – egy szép szólót követően – szintén felavatta a Juhász helyett becserélt Élest. A Heves által választott lestaktika 5 egri gólt eredményezett, de ha dupla ennyit lőnek a hazaiak, akkor sem lepődtünk volna meg a végeredményen.
A következő ellenfél, vasárnap a Gyöngyöst otthonában legyőző Vasas második együttese lesz. A közvetlen üldözők közül mindenki nyert, így továbbra is 15 pont az egriek előnye.

NB III. Mátra-csoport, 22. fordul. 2011.április 16.
Eger, Városi Stadion, 200 néző. V.: Holecska András (Dobsonyi L., Baranyi G.)
Egri FC – Hevesi LSC 5-0 (3–0)
Eger: Illyés – Debreceni, Mile, Kiskapusi, Horváth Á. – Romhányi, Vén (Somodi 82.), Zováth – Hamar, Bardi (Szabó G. 72.), Kotula (Kálmán 63.). Szakmai igazgató: László István.
Heves: Juhász (Éles 52.) – Nász, Gulyás, Molnár, Kaló – Csoszánszki (Nagy L. 52.), Fekete T, Bárkányi, Urbán – Fekete V., Besenyei F. Edző: Váczi Gyula.
Gólszerző: Hamar (22.), Kotula (25.), Bardi (34., 57.), Kálmán (77.)
Sárga lap: Zováth (85.), ill. Csoszánszki (41.)

További eredmények:
FC Tiszaújváros – Tura VSK 2-1, Ózdi FC – Salgótarjáni BTC 2-3, Putnok VSE – Felsőtárkány SE 3-1, Rákosmenti KSK – Dunakeszi VSE 4-1, Gyöngyösi AK – Vasas II 0-2, Balmazújvárosi FC – Rákosszentmihályi AFC 6-1, Balassagyarmat VSE – Monori SE 0-2