Pócs Alfréd: Él még a kórházvédelem

Addig létezik kórházvédelem, amíg egyetlen olyan volt dolgozó is van, aki vissza szeretne térni a Markhot Ferenc Kórházba – mondta dr. Pócs Alfréd, a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke. Pócs arra is emlékeztetett: több ígéretet is kaptak korábban, hogy segítenek az intézménynek és a kórházat elhagyó dolgozóknak.

Nem zárultak még le a perek, nem vettek még vissza mindenkit a kórházba, aki vissza szeretne jönni, ezért nem mondhatjuk, hogy a HospInvest-téma lezárult – mondta dr. Pócs Alfréd. A 725 emberből, aki nem vállalta a munkát a HospInvest idején, 220 dolgozó tért vissza, 120 orvosból 66 még máshol dolgozik. Sokan szeretnének újra az egri kórházban munkát vállalni, de most nincs lehetőség. Korábban elhangzott: a kórházvédők mentették meg a magyar egészségügyet az összeomlástól, Pócs úgy véli, hogy az áldozatért cserébe a kórház is kaphatott volna plusz támogatást.
Az orvosi kamara megyei elnöke úgy látja: krónikus ágyhiány van, a 2-es kórház épülete nagyon hiányzik, megérzik azt is, hogy kevés az orvos. Pócs doktor szerint nincs még béke: vannak olyan osztályok, ahol a visszatért dolgozókat minden nap megalázzák.
Ezt a témát nem szabad megoldottként kezelni, amíg egy ember is vissza szeretne jönni, aki becsületes, jó munkaerő volt. Addig van kórházvédelem, s ő is kórházvédőnek tartja magát – mondta Pócs, az orvosi kamara elnöke.