Városszépítés

Jövőre ünnepli fennállásának 30 éves évfordulóját az Egri Városszépítő Egyesület. A szervezet már idén elkezdi a készülődést a jubileumra és a közeljövőben számos környezetszépítő akciót tervez.

Az Egri Városszépítő Egyesület a közelmúltban újraállíttatta a Donát utcában lévő fa és kőkereszteket. A megszépült jelképeket április 16-án,szombaton az Eged-hegyi keresztút alkalmával szentelik fel. Tervezik Deák Ferenc mellszobrának felállítását a róla elnevezett utcában. Ehhez a civil szervezet egri vállalkozások és magánszemélyek támogatását várja.
Céljaik között szerepel a Gólya utcában lévő “Fürdőző nő” szobor funkcionális átalakítása és környékének rendezése is.
A városszépítők a kommunizmus egyházi áldozatainak emlékére kiállítást szerveznek. Összegyűjtötték az észak-magyarországi papcsaládok témával kapcsolatos relikviáit, melyet a következő hónapban tárnak a nagyközönség elé.
A jövőre 30 éves fennállását ünneplő egyesület már elkezdte az előkészületeket. A Tábornok ház melletti téren egy szökőkutat szeretnének építeni különleges vízképpel.
Az egyesület tagjai az önkormányzat által meghirdetett húsvéti nagytakarításhoz is csatlakoztak, a Bartók Béla téri játszóteret és a Csiky család sírját tették rendbe a Hatvani temetőben .