Kihelyezett ülés

A Heves Megyei Múzeumi Szervezet raktárbázisát vizsgálta meg kihelyezett ülésén az elmúlt ciklus tisztázatlan ügyet vizsgáló bizottság. A bejárás azt szolgálta, hogy megismerjék az épületek jelenlegi állapotát, azok ugyanis beáztak, penészesedtek, a bizottság szerint alkalmatlanná váltak műtárgyak tárolására.

A 60-as években épült Baktai úti épületegyüttesben korábban a Markhot Ferenc Kórház Pszichiátriai Osztálya működött. Annak költözése után az épületek évekig üresen álltak. A megyei önkormányzat a háromból két szárnyat felújított, a 360 millió forintos beruházás 2010 őszén készült el, azzal a céllal, hogy az épület múzeumi raktárbázisként működjön. A tároló helyiségek mellett restaurátor műhelyek, irodák is helyet kaptak itt. Mivel műtárgyakat csak bizonyos feltételek között szabad raktározni, a nyílászárók nagy részét befalazták, elfedték.
Az eseti bizottság azért kezdett vizsgálódni, mert az épület több helyen beázott, a falak elkezdtek penészesedni. A kihelyezett ülésen ebből azonban semmi nem látszott, a falakat ugyanis frissen festve találta a bizottság.
Csőgér Bálint, fideszes bizottsági tag szerint az ügyben megtévesztő hadjárat folyik.