Jegyzői értekezlet

Idén először hívta szakmai tanácskozásra a megyei jegyzőit a Heves Megyei Kormányhivatal. A szakembereket aktuális feladataikról, a legfrissebb jogszabályi változásokról tájékoztatták.

A közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében 2011. január 1-től kezdték meg munkájukat a megyei kormányhivatalok. A területi államigazgatási rendszer átalakításának célja az ügyfélbarát, átlátható és olcsó közigazgatás kialakítása.
A szakmai tanácskozáson elhangzott: a közigazgatás további átszervezésében számítanak a jegyzők javaslataira és együttműködésére.
A konferencián szó esett arról is, hogy idén október 1. és 31. között tartanak népszámlását hazánkban. A kérdőíveket első alkalommal interneten is ki lehet majd tölteni. A szakemberek tájékoztatást kaphattak a nemrégiben életbe lépett zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó kormányrendeletről is.
A jegyzői értekezleten a közszolgálat aktuális kérdéseiről, a kedvezményes honosítás szabályairól valamint a közfoglalkoztatás új rendszeréről is felvilágosítást kaphattak a résztvevők.