Energia Napok

Április 14-én és 15-én a városban több helyszínen Energia Napokat tart az egri önkormányzat. Az esemény fő célja, hogy népszerűsítsék a megújuló energiaforrásokat, a környezettudatos gondolkodást.

A szervező, városi önkormányzat részéről Rázsi András, a Települési Éghajlatvédelmi Stratégia koordinátora beszélt az Energia Napok csütörtöki és pénteki programjairól. Egy átlagos magyar család a „rezsie”, az energiára költ a legtöbbet és ez folyamatosan emelkedik. A költségek csökkentése érdekében többek között tervben van egy napelempark telepítése, illetve a városi közintézmények energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele.
A két nap során az ismeretterjesztésen van a hangsúly, ami a diákok mellet a felnőtteknek is szól. A városháza dísztermében tartott előadásokon kívül a Dobó téren és a bevásárló központban bárki megismerkedhet például a környezetbarát fűtési rendszerekkel, elektromos és energiatakarékos járművekkel. Pénteken jelentik be hivatalosan, hogy a város csatlakozik a Klímabarát Települések Szövetségéhez és a BÜKK-MAK LEADER közösséghez.