Zajlik az élet a főiskolán

Aktuális témákat tárgyaltak az Eszterházy Károly Főiskolán. Az intézmény jelenleg több programban is részt vesz, ezek részleteiről tájékoztatták a sajtó képviselőit a főiskola „B” épületében.

Az április 11-én bemutatkozó Mestertanár Videoportállal – mely a pedagógusképzésben nyújt segítséget digitális módszertani anyagokkal- párhuzamosan több projektben is érdekelt az Eszterházy Károly Főiskola.
A főiskola fogadja április 18-án, hétfőn a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia résztvevőit is. A szervezők elmondták, ebben az évben rekord mennyiségű, pontosan 549 dolgozat érkezett a humán szekció felhívására. Az egri főiskola nemcsak házigazdaként emelkedik ki a programból, hanem a beküldött dolgozatok számával is. Az intézményenkénti átlag 3 dolgozatot magasan túllépték az egri hallgatók, akik összesen 24 dolgozattal neveztek. Emellett épületfelújítások is zajlanak a főiskolán. Az 5,3 milliárdos beruházás részeként új épületszárny kialakítását tervezik a Leányka úti „D” épület helyén. Az 1200 négyzetméteres új szárny a Líceum a természettudományokért pályázaton belül valósulhat meg.